Υλικά
Κόκαλα από το κοτόπουλο που έχουμε ξεκοκαλίσει ( δείτε ΕΔΩ )
1 καρότο
½ πιπεριά Φλωρίνης
Μαϊντανό
Άνηθο
2 φύλλα δάφνη
1 μικρό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κόκαλα κοτόπουλου και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά διότι δεν θέλουμε ο αφρός να ανακατεύετε στο ζουμί. Εφόσον βράζει αργά, αρχίζουμε το ξάφρισμα. Μπορεί να χρειαστούν και 5 λεπτά να ξαφρίζουμε. Πάνω στην επιφάνεια θα βγει το λίπος ώστε με μια κουτάλα το αφαιρούμε γιατί δεν θέλουμε ο ζωμός μας να έχει πολλά λιπαρά εκτός αν τον χρειαστούμε για κοτόσουπα που συνήθως την θέλουμε πηχτή όπως στα χωριά.
Όταν αφαιρέσουμε το λίπος, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το καρότο κομμένο νε ροδέλες, πιπεριά, μαϊντανό, άνηθο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τέλος αλάτι και πιπέρι. Τα λαχανικά ούτος ή άλλος βράζουν ποιο γρήγορα από ότι τα κόκαλα γιατί δεν τα ρίχνουμε από την αρχή στη κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν για μια ώρα περίπου. Ύστερα σουρώνουμε το ζωμό σε ένα μπολ με ένα ψιλό σουρωτήρι. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει και αφαιρούμε πάλι το λίπος από την επιφάνεια.
Γεμίζουμε παγοκυψελες και βάζουμε στην κατάψυξη ή αν το χρησιμοποιήσουμε στην συντήρηση το πολύ για δυο μέρες.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου