Υλικά
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
500 γρ. πένες
5 φέτες μπέικον
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. γάλα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
Λίγο κεφαλοτύρι
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο φέτες. Στην συνεχεία προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο ζουλιεν και αφήνουμε να ψηθεί καλά σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά.
Έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι από τα πλευρώτους και κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Τα περνάμε γρήγορα από το νερό χωρίς να τα μουλιάσουμε και τα σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, διότι βγάζουν από μόνα τους υγρά.
προσθέτουμε τα μανιτάρια μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε λίγο έως να πάρουν σκούρο χρώμα. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει έως να εξατμιστεί όλο το κρασί. Προσθέτουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερωνουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τις πένες και ρίχνουμε ελάχιστο μαϊντανό. Μόλις μελώσει η σάλτσα μας είμαστε έτοιμοι. Σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω, λίγο κεφαλοτύρι και μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου