Η σως καραμέλας βουτύρου είναι αγαπημένη και την χρησιμοποιούμε σε τούρτες, και άλλα πολλά γλυκά.
Υλικά
85 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι, τη ζάχαρη και την αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία έως να αποκτήσει το χρώμα της καραμέλας.
Θα δούμε ότι σε ορισμένα σημεία λιώνει και σε άλλα όχι γ’αυτό ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα να λιώσει ομοιόμορφα. Όταν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με προσοχή διότι υπάρχει κίνδυνος να καούμε. Βάζουμε πάλι πάνω στη φωτιά και σε χαμηλωμένη θερμοκρασία και ανακατεύουμε, προσθέτοντας σταδιακά και με προσοχή τη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σκεπάζουμε με την μεμβράνη να ακουμπήσει στη σάλτσα μας για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Επειδή όσο κρυώνει θα πήξει, την λιώνουμε σε Μπεν Μαρί. Πριν πήξει την μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι με καπάκι ή την χρησιμοποιήσουμε αμέσως..
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου