Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ελβετική βουτυρόκρεμα


 

Υλικά

 

250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ Ασπράδια αυγών

200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική

2 γρ Άρωμα βανίλιας

Προορατικά χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε λίγο  νερό και  σε μέτρια  φωτιά ώστε να σιγοβράζει. Σε ένα ινοξ μπολ (μπασίνα) ρίχνουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη.

Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.

Ανακατεύουμε  συνεχώς. Ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο η θερμοκρασία να μην υπερβεί τους 80 βαθμούς. 

 

Όταν  η θερμοκρασία φτάσει 79 – 80 βαθμούς, αποσύρουμε τη φωτιά. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός σε  μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όσο χτυπιέται το μείγμα και κρυώνει, θ αρχίσει ν ασπρίζει  να  αφρατεύει  και να γυαλίζει.

Σταματάμε το χτύπημα όταν δημιουργηθούν  κορυφές με μύτες.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 Όταν κρυώσει, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια.

χτυπάμε ξανά την Ελβετική μαρέγκα σε μέτρια ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα κομματάκια βουτύρου.

Προσθέτουμε  το επόμενο, αφού  έχει ενσωματωθεί καλά το προηγούμενο κομμάτι και  συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας  λείο και  αφράτο.  

 

Μπορούμε να  αρωματίσουμε και να χρωματίσουμε την βουτυρόκρεμα με χρώματα ζαχαροπλαστικής, κατά προτίμηση σε πάστα.  Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας

και χτυπάμε ελαφρά. Η βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη. Μπορούμε να γεμίσουμε τα γλυκά μας.

 

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου