Υλικά
Παντεσπάνι
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
35 γρ. κακάο
1 βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
Σιρόπι
150 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κονιάκ
Για την γέμιση
500 γρ. γάλα
40 γρ. κον φλαουρ
50 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας
1 κ.γ. αλάτι στη μύτη
Για την επικάλυψη - στολισμό
500 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Κερασάκια
Ελβετική βουτυρόκρεμα δείτε εδω
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό 82% λιπαρά (θερμοκρασία δωματίου)
75 γρ Κρόκοι αυγών (4 κρόκοι)
150 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ Νερό
2 γρ Άρωμα βανίλιας ή 2 Βανίλιες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας, στους 170 βαθμούς. Σε μια φόρμα με δαχτυλίδι 24-26 εκ., κόβουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαϊνά. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, κακάο, και την βανίλια,. Χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Ύστερα προσθέτουμε τα στερεά υλικά σταδιακά και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω να μην χάσουμε τον αέρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μέσα στο μίγμα μας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας. Την πόρτα του φούρνο δεν την ανοίγουμε για κανένα λόγο.
Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί καλά. Αν βγει καθαρή η λάμα τότε το βγάζουμε από το φούρνο. Το βάζουμε σε μια σχάρα και ξεφορμάρουμε με προσοχή για να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρόλι προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις έρθει σε βρασμό, αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας το κονιάκ. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την γέμιση
Βάζουμε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, να ζεσταθεί. Σε ένα
μπολ ρίχνουμε τους δυο κρόκους αυγών, κον φλαουρ, αλάτι, ζάχαρη και το εκχ.
Βανίλιας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το 1/3 από το γάλα και συνεχίζουμε το
χτύπημα για λίγο. Το προσθέτουμε στο κατσαρόλι με το γάλα και ανακατεύουμε έως
να πήξει και αφαιρούμε από την φωτιά.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισα μέρη και έπειτα σε στρογγυλά ή καρδούλες με κουπ πατ. Σιροπιάζουμε καλά με ένα πινέλο τα κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα. απλώνουμε την κρέμα έτσι ώστε να μας φτάσει για όλα τα παστάκια
Για το γαρνίρισμα
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε
σε δυνατή ταχύτητα. Όταν γίνει μια πηχτή
σαντιγί σταματάμε το χτύπημα. Απλώνουμε και καλύπτουμε την τούρτα.
Στολίζουμε με την ελβετική βουτυρόκρεμα
την οποία την έχουμε χρωματίσει με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, κατά προτίμηση
σε πάστα. Με ένα κορνε φτιάχνουμε τα στολίδια μας.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου