Υλικά
3 κρόκοι αυγού
25 γρ. νερό, κρύο
5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
15 γρ. χυμός λεμονιού
600 γρ. ελαιόλαδο
( για να γίνει ποιο ελαφριά, βάζουμε 250 γρ. ηλιέλαιο και 350 γρ. ελαιόλαδο)
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους με τη μουστάρδα. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα, προσθέτουμε το ξύδι, χυμό λεμονιού, νερό και αλάτι.
Ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή κορδονιού.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι ή χυμό λεμονιού για να φτιάξουμε την γεύση της και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σε περίπτωση που μας πήξει , την αραιώνουμε με ελάχιστο νερό χτυπώντας με σύρμα. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι!!!
Καλή σας, επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου