Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Μαρινάδες για κρέατα


 

Μαρινάδα για κοτόπουλο στα κάρβουνα

Υλικά

       4 φιλέτα κοτόπουλου ( κομμένα σε κομμάτια)

       5 κ.σ. στραγγιστό  γιαούρτι

       2 κ.σ. μουστάρδα

       ½ κούπα ελαιόλαδο

       1/3 κούπας χυμό λεμόνι

       1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια)

       1 πιπεριά κόκκινη  (κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια)

       ½ κ.γ κάρυ

       ½ κ.γ κύμινο

       ½ κ.γ κουρκουμα

       ½ κ.γ μοσχοκάρυδο

       1/3 κ.γ πάπρικα γλυκιά

       Αλάτι

       πιπέρι

 

βάζουμε  σε μια πασινα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, τα πιέζουμε ελαφρά και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Τα αφήνουμε για 1 με 2 ώρες στην μαριναδα.  Τα  περνάμε σε σουβλιά και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή τα μαγειρεύουμε στο φούρνο.  

 

 

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Υλικά

1 κιλό χοιρινό λαιμό ( κομμένο κομμάτια)

3 κύβ. Ζωμό  βοδινού

½ κούπα ελαιόλαδο

 1 κούπα  κόκκινο κρασί

1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια)

1 πιπεριά κόκκινη  (κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια)

½ κ.γ ρίγανη 

½ κ.γ πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

πιπέρι 

 

βάζουμε  σε μια πασινα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού  και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Τα αφήνουμε για 1 με 2 ώρες στην μαριναδα.  Τα  περνάμε σε σουβλιά και τα ψήνουμε στα κάρβουνα.  Η μαρινάδα είναι ότι πρέπει   για  ψήσιμο  στη ψησταριά  ή  για τηγάνισμα. 

Αν θέλουμε μπορούμε  να βάλουμε μέλι, μουστάρδα για  γλυκιά μαρινάδα. 

     

Μαρινάδα για πανσέτα στα κάρβουνα

 

 Υλικά

1 κιλό  πανσετα ( κομμένη σε  κομμάτια)

½ κούπα ελαιόλαδο

 1 κούπα  άσπρο κρασί

1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια)

1 πιπεριά κόκκινη  (κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια)

½ κ.γ ρίγανη 

½ κ.γ πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

πιπέρι 

 

βάζουμε  σε μια πασινα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κομμάτια  πανσετας   και  σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.

Τα αφήνουμε για 1 ώρα στη μαριναδα.  Τα  περνάμε σε σουβλιά και τα ψήνουμε στα κάρβουνα. 

 

Μαρινάδα για πατάτες στα κάρβουνα ή στο φούρνο

Υλικά

    1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους

    1 φλ. ελαιόλαδο

    ½  κ.σ. δεντρολίβανο

    ½  κ.σ.  ρίγανη

    ½ κ.σ πάπρικα γλυκιά

    2 κ.σ. μουστάρδα

    ¼  φλ. λευκό ξίδι (βαλσαμικο)

    αλάτι

    πιπέρι

Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τις  βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.  Όταν αρχίσουν να βράζουν τις αφήνουμε για πέντε με δέκα   λεπτά, ανάλογα το μέγεθός.  Δεν θέλουμε να μην βράσουν πολύ.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μισά υλικά για την μαρινάδα.  Ρίχνουμε μέσα τις  πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Τις  περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά  σουβλιά.

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου και γυρνάμε συχνά έως  να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα  υπόλοιπα υλικά μαρινάδας και τα χτυπάμε καλά με σύρμα.  Περιχύνουμε  στα ζεστά σουβλάκια πατάτας και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

 

καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου