Υλικά
1 φύλλο
σφολιάτας
450 γρ. κρέμα γαλακτομπούρεκου (που περίσσεψε)
βούτυρο για (το άλειμμα)
130 γρ.
κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχ. Βανίλιας
1 αυγό
Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας, πατώντας απαλά με το χέρι μας, να
στρωθεί καλά.
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να εξέχει από το ταψάκι διότι με το ψήσιμο μαζεύει.
Κόβουμε τη ζύμη
που περισσεύει, τη τυλίγουμε με μεμβράνη
και στο ψυγείο.
Με ένα πιρούνι, τρυπάμε τη βάση σε πολλά σημεία και στα πλάγια για να μην μας φουσκώσει.
Ψήνουμε για
είκοσι λεπτά. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα
γαλακτομπούρεκου. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε
την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει την υφή του γιαουρτιού.
προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στην κρέμα γαλακτομπούρεκου και ανακατεύουμε απαλά
με μια μαριζ. Προσθέτουμε και το εκχ. Βανίλιας
και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν οι κρέμες.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση με μια σπάτουλα. Αλείφουμε με το αυγό την
επιφάνεια της τάρτας με προσοχή.
Ψήνουμε
στους 170 βαθμούς. για 40 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο και να δούμε ότι η
κρέμα έχει στερεοποιηθεί.
Βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε
με άχνη ζάχαρη όταν είναι να σερβίρουμε και όχι ποιο νωρίς για να μη μας τραβήξει την υγρασία από το γλυκό, και αν θέλουμε ρίχνουμε και κανέλα.
μπορούμε να γαρνίρουμε και με φράουλες ή ότι άλλο μας
αρέσει. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.
(Αν έχουμε
χρησιμοποιήσει περισσότερη κρέμα και το πάχος είναι μεγαλύτερο, ίσως να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος.)
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου