Υλικά
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
Λίγες φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα
800 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
4 κρόκους
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το φύλλο
450 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο, για άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού, σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν μία βράση και λιώσει η ζάχαρη, το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, 150 γρ. ζάχαρη τις βανιλίνες και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με τα αυγά, ενώ παράλληλα το ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η κρέμα μας. Όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες, η κρέμα μας είναι έτοιμη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ ή ταψί και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Η μεμβράνη να ακουμπήσει στην κρέμα ώστε να μην κάνει κρούστα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει για 2 ώρες.
Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε σε 3 κάθετες λωρίδες, κόβοντας το με ένα μαχαίρι. Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και με ένα πινέλο, τη ραντίζουμε μ ε βούτυρο . βάζουμε από πάνω άλλη μία λωρίδα και τη βουτυρώνουμε το ίδιο. Διπλώνουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε τρίγωνο πιτακι. Με το μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στη μέση σε δύο μικρότερα τριγωνάκια.
Ανοίγουμε το καθένα σαν χωνάκι και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από λαδόκολλα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που του έχουμε βάλει λαδόκολλα στο πάτο. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα
Και για 25 λεπτά περίπου. μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βουτάμε αμέσως όπως είναι καυτά, στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε σχάρα που έχουμε βάλει σε ένα άλλο ταψί και αφαιρούμε τα χαρτάκια από μέσα. Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ και τα γεμίζουμε.
Προαιρετικά μπορούμε να τα γαρνίρουμε με σαντιγί και φιστίκια αιγίνης.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου