Υλικά
Για την κρέμα
260 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
600 ml. νερό
1 κ.γ. βανίλια με άρωμα πορτοκάλι
1 κ.σ. βούτυρο
350 ml. φυτική κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
550 ml. νερό
1 κοφτή κ.γ βανίλια
1 ξυλ. Κανέλα
Φλούδα λεμονιού
Για το φύλλο
800 γρ. φύλλο σφολιάτα
Ζαχαρόνερο για το αλειμα
Θρυμματισμένα φιστίκια αιγίνης
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια ανακατεύοντας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνοντας και το βούτυρο. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη αφήνοντας το, να κρυώσει.
Βάζουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος, σε ένα μπολ και την χτυπάμε με το μίξερ έως να γίνει πηχτή Σαντιγύ. Προσθέτουμε λίγο λίγο από το μείγμα στη Σαντιγύ και ανακατεύουμε με μια μαριζ με κυκλικές κινήσεις.
Ανοίγουμε στον πάγκο μας, το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 16 ή σε 15 τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε τις δυο άκρες με ζαχαρόνερο και διπλώνουμε διαγώνια να σχηματίσουμε τριγωνάκι. Πατάμε μόνο τις άκρες και όχι στο κέντρο.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τρίγωνα. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα αλείφουμε με ζαχαρόνερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, ζάχαρη, κανέλα, βανίλια και φλούδα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
Βουτάμε τα κρύα μαντηλάκια στο καυτό σιρόπι, για περίπου 20” δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ λεπτά.
Τα ανοίγουμε στη μέση, βάζουμε τη κρέμα σε κορνε και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με Θρυμματισμένα φιστίκια αιγίνης
και είμαστε έτοιμοι να τα απολάψουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου