Υλικά
400 γρ. Αλεύρι
γ.ο.χ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα χλιαρό Νερό
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.γ.
Αλάτι
1 κ.σ. Ζάχαρη
Σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη προσθέτοντας και λίγο αλεύρι για να κάνουμε χυλό. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά για να δουλευτεί η μαγιά. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το χυλό με τη μαγιά και προσθέτουμε το λάδι. Σιγά σιγά και εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Ζυμώνουμε ξανά την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο. Προσθέτουμε την ώρα που ζυμώνουμε, ότι αρωματικό μας αρέσει εγώ έβαλα γλυκάνισο. Ανοίγουμε με πλάστη ‘η με τα χέρια σε σχήμα λαγάνας. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και αφήνουμε για αλλά 20 λεπτά να φουσκώσει. Με τα δάχτυλα κάνουμε τρύπες και περνάμε πάνω νερό με λάδι με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να χρυσαφί χρώμα.
Καλή σαρακοστή και καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου