Υλικά
300 ml νερό (χλιαρό)
50 ml. κρασί λευκό
50 ml. Ηλιέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπεικ παουντερ
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 φακ. Ξηρή μαγιά 9 γρ.
Λίγο γλυκάνισο
100 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μπολ με το νερό στο μικροκυμάτων να ζεσταθεί λίγο, όχι να κάψει .
Προσθέτουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες η μαγιά.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το μείγμα των δυο αλευριών και προσθέτουμε το μπεικ παουντερ με το αλάτι. Ανακατεύουμε κάνουμε στην μέση μια λακκούβα και ρίχνουμε γύρο γυρο το λάδι με το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το νερό και ανακατεύουμε έως να έχουμε μια ζύμη μαλακή και να ξεκολλήσει από τη λεκάνη.
Συνεχίζουμε να πλάθουμε στο πάγκο μας. Όσο πλάθουμε τόσο ποιο μαλακή γίνεται. Μεταφέρουμε σε μια λαδωμένη λεκάνη το ζυμάρι και αφήνουμε για 1 ½ ώρα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο. Το δουλεύουμε πάλι για λίγο χωρίς να προσθέσουμε αλεύρι.
Κόβουμε στα δυο και σε μια λαμαρίνα ανοίγουμε όπως τις πίτσες Ραντίζουμε με ζαχαρονερο. Οι λαγάνες μας για να γίνουν ποιο τραγάνες , τους κάνουμε βαθουλώματα με το δάχτυλο μέχρι κάτω και προσθέτουμε μπόλικο σουσάμι και λίγο γλυκάνισο.
Ψήνουμε τις λαγάνες μας, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 35 με 45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε και τις αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
Σας εύχομαι καλή σαρακοστή και καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου