Υλικά
Για το ζυμάρι χρειάζεται:
1 ποτήρι μεγάλο γάλα,
1 φακελάκι μαγιά ,
150 γρ. βιταμ ή φυτινη,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ,
μια πρέζα αλάτι,
1 αυγό
Εκτέλεση
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. ( Λίγο παραπάνω από μισό κιλό ) Εννοείται Μερέντα!!!
Αφήνω να φουσκώσει η ζύμη και την χωρίζω στα έξι . Ανοίγω το πρώτο φύλο , βάζω Μερέντα , δεύτερο φύλο πάλι Μερέντα και τέλος το τρίτο φύλο. Κάνω ένα ακριβώς το ίδιο στη συνέχεια. Βάζω ένα ποτήρι στη μέση για μέτρο κυρίως και κόβω τις ακτίνες και τις στριφογυρίζω . Ενώνω ανά δύο και γίνεται το λουλούδι αλλιώς το αφήνω ως έχει και γίνεται στρογγυλό. Αφήνω λίγο να ανέβει αλείφω με γάλα και το ψήνω στους 180 βαθμούς για 10- 15 λεπτά .... η θερμοκρασία και ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το φούρνο που έχουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Υ.Γ. Γινεται και η αλμυρή παραλλαγή χωρίς να βάζω ζάχαρη στο ζυμάρι και γεμίζω με τυρί και αλλαντικά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου