Υλικά για ταρτιερα 32 εκ.
Για την βάση:
500 γραμ. μπισκότα νταϊτζεστηβ,
50 γραμ. καρύδια(προαιρετικά),
150 γραμμ. βούτυρο η μαργαρίνη,
2σφηνακι κονιάκ(προαιρετικά) ή ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια ή ότι σας αρέσει.
Για την γέμιση:
500 γραμ.κουβερτουρα πικρή η γάλακτος (ότι προτιμάτε),
400 γραμ.κρεμ.γάλακτος35%,Εαν δεν έχετε γίνεται και με εβαπορέ,
100γαμ.βούτυρο,μια βανιλίνη.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Χτυπώ στο μούλτι τα μπισκότα σε δόσεις να γίνουν σκονη,χτυπαω και τα καρύδια όχι όμως πολυ.Σε μπρίκι ψιλοκόβω και λιώνω το βουτυρο.Το ρίχνω σε μπολ με τα τριμμένα μπισκότα και καρύδια. Ανακατεύω καλά να γίνουν χοντρά ψίχουλα σαν βρεγμένη αμμο.Τα απλώνω στην ταρτιερα στην αρχή με τα δάχτυλα κι έπειτα με να ποτηράκι με επίπεδη βάση. Δημιουργώ με το τριμμένο μπισκότο συμπαγή βάση και τοιχώματα στην ταρτιερα.Βαζω την ταρτιερα ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και να σφίξει η βάση μπισκότου. Εντωμεταξύ όταν κοντεύει το δίωρο ετοιμάζω την γέμιση- γκαναζ. Σε κατσαρολάκι ρίχνω τις κρέμες γάλακτος ή το εβαπορέ, το βούτυρο ψιλοκομμένο, και την βανιλινη. Αφού κάψει πριν έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρω απτήν εστία και ρίχνω μέσα προσεκτικά την κουβερτούρα αφού την έχω ψιλοκόψει προσεκτικα.Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνει ένα σκούρο κρεμωδες μείγμα. Βγαζω την ταρτιερα από το ψυγείο και περιχύνω προσεκτικά την γκαναζ.Βαζω πάλι ψυγείο κι έπειτα από 1ωριτσα στολίζω πάνω με ότι θέλω η έχω. καρυδο,στασμενα κομμάτια σοκολατας,ξηρους καρπούς ή να κάνουμε γραμμές ακαθόριστες με λευκή σοκολατα.Διατηρειται στην συντήρηση του ψυγείου κι όχι έξω για να μην λιώσει η γκαναζΕαν θέλουμε την σκεπάζουμε με ένα βαθύ καπάκι για να μην χαλασουμε το ντεκόρ της. Μπορείτε να φτιάξετε την μισή περίπου δόση σε 28αρι ταψάκι ή τσέρκι αλλά όμως θα βάλετε 300γραμ.τριμμενου μπισκότου όχι λιγότερο.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου