Και για επιδόρπιο. Αφράτο κέικ με ολόκληρο πορτοκαλι και τρούφα
Υλικά
1 Ζουμερό πορτοκάλι πλυμένο κομμένο χωρίς ίνες και τυχόν κουκούτσια(220-250 γρ.)
3-4 αυγά ανάλογα το μέγεθος,
200 γρ. ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο,
2 βανίλιες,
260 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ. ή 210 αλεύρι και 50 γρ. ινδοκάρυδο,
3 κ.γλ. μπέικιν,
1 πρέζα αλάτι και προαιρετικά
4 κ.σ. τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας.
εκτέλεση
Πλένω κόβω καθαρίζω (όχι την φλούδα αλλά άσπρες ίνες και κουκούτσια) και πολτοποιώ στο μούλτι το πορτοκάλι.
Σε μπωλ ρίχνω το ηλιέλαιο με την ζάχαρη και χτυπώ για 2' λεπτά. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπώ για 2'-3' λεπτά.
Ρίχνω στο μείγμα το πολτοποιημένο πορτοκάλι. Χτυπώ ξανά Προσθέτω τις βανίλιες μπεικιν το ινδοκάρυδο( εάν βάλω) και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπαω λίγο και εάν θέλω ρίχνω και την τρούφα.
Λαδώνω κι αλευρώνω φόρμα κέικ (όχι την μεγάλη) ή πυρέξ 20x30 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 45'λεπτα περίπου.
Μπηγω στα 40'λεπτα μαχαίρι να δω εάν βγαίνει καθαρό σημαίνει πως είναι ψημένο.
Αφήνω 10'λεπτα να σταθεί και ξεφορμάρω εάν είναι σε πυρέξ δεν χρειάζεται κόβω και σερβίρω.
Καλή επιτυχία!!!
Και για επιδόρπιο. Αφράτο κέικ με ολόκληρο πορτοκαλι και τρούφα
υλικά
1 Ζουμερό πορτοκάλι πλυμένο κομμένο χωρίς ίνες και τυχόν κουκούτσια(220-250 γρ.)
3-4 αυγά ανάλογα το μέγεθος,
200 γρ. ζάχαρη,
200 ml σπορέλαιο,
2 βανίλιες,
260 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ. ή 210 αλεύρι και 50 γρ. ινδοκάρυδο,
3 κ.γλ. μπέικιν,
1 πρέζα αλάτι και προαιρετικά
4 κ.σ. τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας.
εκτέλεση
Πλένω κόβω καθαρίζω (όχι την φλούδα αλλά άσπρες ίνες και κουκούτσια) και πολτοποιώ στο μούλτι το πορτοκάλι.
Σε μπωλ ρίχνω το ηλιέλαιο με την ζάχαρη και χτυπώ για 2' λεπτά. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπώ για 2'-3' λεπτά.
Ρίχνω στο μείγμα το πολτοποιημένο πορτοκάλι. Χτυπώ ξανά Προσθέτω τις βανίλιες μπεικιν το ινδοκάρυδο( εάν βάλω) και το αλεύρι κοσκινισμένο. Χτυπαω λίγο και εάν θέλω ρίχνω και την τρούφα.
Λαδώνω κι αλευρώνω φόρμα κέικ (όχι την μεγάλη) ή πυρέξ 20x30 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C στις αντιστάσεις για 45'λεπτα περίπου.
Μπηγω στα 40'λεπτα μαχαίρι να δω εάν βγαίνει καθαρό σημαίνει πως είναι ψημένο.
Αφήνω 10'λεπτα να σταθεί και ξεφορμάρω εάν είναι σε πυρέξ δεν χρειάζεται κόβω και σερβίρω.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου