Καλό μεσημέρι και καλό τριήμερο.
Για σήμερα λαχανόρυζο κι ελιές καλαμών απτα χεράκια μου
Λαχανόρυζο συνταγή:
Κοβω με μεγαλο μαχαιρι ενα μικρο λαχανο σε φετες ενος εκατοστου. Το πλενω το τραγγιζω. Επειτα ψιλοκόβω 2 ξερα κρεμμυδια και δυο σκελιδες σκορδο.
Τα σοταρω σε 1/2 φλιτζανι ελαιολαδο.Σοταρω και μια πιπερια φλωρινης ψιλοκομμενη. Επειτα σοταρω και δυο φρεσκα κρεμμυδακια και μια κουταλια πελτε.
Προσθετω και το κομμενο λαχανο και δυο καροτα τριμμενα α πτην χοντρη πλευρα φου τριφτη. Προσθετω κι ενα κουτι ψιλοκομμενες ντοματες η δυο τρεις φρεσκες. Ριχνω εναν κυβο λαχανικων αλατοπιπερο και μαϊντανο και ενα ποτηρι νερο.
Κλεινω την χυτρα και μαγειρευω για 12 λεπτα απο το σφυριγμα της βαλβιδας σε μετρια φωτια.Προσθετω 1- 2 φλιτζανια νερο και οταν βρασουν,πλενω 3 φλιτζανακια του καφε ρυζι καρολινα και τα ριχνω στο λαχανο.
Προσθετω και λιγο ανηθο ή μαραθο και μαγειρευω σε μετρια θερμοκρασια γυρω στα 20 λεπτα. Ανακατευω συχνα με ξυλινη κουταλα μην κολλησει το ρυζι.
Ελεγχω το αλατι και το νερο μην στεγνωσει πολυ. Εαν θελετε ριχνεται και μια δυο καυτερες πιπερίτσες ή σπορους καυτερης πιπεριας και κουρκουμά. Αφου τελειωσω το μαγειρεμα ριχνω λιγο ακομη ελαιολαδο στην κατσαρολα. Σερβιρω με λεμονάκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου