Και για τις βραδινές μας υπογλυκαιμίες. Λουκουμαδάκια για όλα τα γούστα. Ορίστε κερνάμε!!!
Υλικά
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.,
50 γρ. κορνφλαουρ,
280 ml χλιαρό νερό.
1 φακ. ξερή μαγιά,
1 κ.σ. μέλι,
1/3 κ.γλ. αλάτι.
Εκτέλεση
Ενώνω όλα τα υλικά σε μπολ σκεπάζω κι αφήνω σε ζεστό σημείο από 30-45 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα.
Σε μικρό τηγάνι η κατσαρόλι ρίχνω ελαιόλαδο και σπορέλαιο έως την μέση. Μόλις κάψει ρίχνω με μικρό κουταλάκι κοφτές κουταλιές απτό μείγμα περίπου 8 την φορά.
Το κουταλάκι το έχω μέσα σε ποτηράκι με νερό που το τινάζω απτό περίσσιο κάθε φορά που παίρνω μείγμα. Έτσι ξεκολλήσει πιο εύκολα. Προσοχή μετά την δεύτερη δόση χαμηλώνω λίγο την εστία μου.
Τους λουκουμάδες τους γυρίζω μένα μεγάλο πιρούνι να ροδίσουν απολες τις πλευρές. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα η μικρό σουρωτήρι πάνω σε πιατέλα με από. χαρτί.
Χωρίζω αν θέλω τους μισούς και τους σερβίρω με πραλίνα. Τους άλλους μισούς με μέλι και καβ.σουσαμι που το χω καβουρδίσει για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου