Υλικά
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 397 γρ.
280 γρ. μερέντα
2 στικ βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Προαιρετικά 2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος έως να έχουμε υφή γιαουρτιού.
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε και την βανίλια.
Προσθέτουμε πέντε κ.σ. στη μερέντα και ανακατεύουμε καλά. Στην υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε στη κρέμα το μίγμα μερέντας και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μίγμα παγωτού σε ένα σκεύος και αφήνουμε στην κατάψυξη για 5 -6 ώρες να παγώσει.
(Προαιρετικά αν θέλουμε, πριν το βγάλουμε από το μίξερ, προσθέτουμε 2 κ.σ. κακάο και χτυπάμε.)
Σερβίρουμε το παγωτό μας με σιρόπι σοκολάτας ή ότι γεύση μας αρέσει και ρίχνουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου