Υλικά
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτ. Κρασιού, λευκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένο
½ φλ. νερό
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλ. Κανέλα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι με καπάκι στη φωτιά με λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε το πελτέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό περίπου. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντομάτα με το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. 5 λεπτά πριν βγάλουμε τον κιμά από την φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα, δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Ο κιμάς δεν πρέπει να μας στεγνώσει, αλλά να είναι μελωμένος.
Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου