Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Γλώσσα φιλέτο με σως κρασιού-μουστάρδας


 

Υλικά

 

4 φιλέτα γλώσσα

80 γρ. βούτυρο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

40 γρ. μουστάρδα

½ ποτήρι  λευκό κρασί

½  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Αλάτι – πιπέρι

 

Για να δείτε την συνταγή για τις πατάτες,   πατήστε  ΕΔΩ.

 

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το ψάρι.  Αλατίζουμε και από τις δυο πλευρές.  Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά.  Προσθέτουμε το λάδι και τα φιλέτα γλώσσας.  Τηγανίζουμε για 3  λεπτά από κάθε μεριά.  Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.  Στο ίδιο τηγάνι και σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο το κρασί το ξύσμα λεμονιού και  τη μουστάρδα. 

Ανακατεύουμε αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμη  στη φωτιά.  Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στη σάλτσα  και ανακατεύουμε.  Περιχύνουμε πάνω στα φιλετάκια και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές, με σως μουστάρδας.

 

Καλή επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/5NvDOlIFB_E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου