Υλικά
4 φιλέτα γλώσσα
80 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
40 γρ. μουστάρδα
½ ποτήρι λευκό κρασί
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Για να δείτε την συνταγή για τις πατάτες, πατήστε ΕΔΩ.
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το ψάρι. Αλατίζουμε και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε το λάδι και τα φιλέτα γλώσσας. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε μεριά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι και σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο το κρασί το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα.
Ανακατεύουμε αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμη στη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε πάνω στα φιλετάκια και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με πατάτες βραστές, με σως μουστάρδας.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου