Υλικά
4 αυγά μεγάλα
5 πατάτες μεγάλες
2 πιπεριές ότι έχουμε
1 κρεμμύδι
1 καρότο
200 γρ. ντοματακι ψιλοκομμένο
100 γρ. γάλα
100 γρ. φέτα τυρί κομμένη σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. παρμεζάνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
Προαιρετικά λίγη φρυγανιά για το τελείωμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες για τηγανιτές και τις τηγανίζουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες (ζουλιεν). Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, μαϊντανό και ανακατεύουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε. Όταν μαραθούν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματακι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ 22Χ30 εκ. προσθέτουμε τη φέτα και ρίγανη. Ρίχνουμε το αυγό να πάει παντού. Τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και αν θέλουμε και με φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς και για 10 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε από το φούρνο και την απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου