Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. άρωμα βανίλια
125 γρ. σοκολάτα μαύρη
6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Προαιρετικά τριμμένα μπισκότα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ την κρέμα και χτυπάμε ώστε να έχει υφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε την βανίλια. Το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για πέντε λεπτά. βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Τρίβουμε την σοκολάτα στον τρίφτη ή την ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Ξανά βάζουμε στο μίξερ και ρίχνουμε μέσα την πραλίνα. Χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και με μια μαριζ ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε ένα ινοξ μπολ, εφόσον το είχαμε στην κατάψυξη πριν. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 – 7 ώρες να παγώσει. Σερβίρουμε αν θέλουμε με τριμμένα μπισκότα και σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου