Υλικά
1300 ml. φρέσκο γάλα
70 γρ. κορν φλαουρ
50 γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
50 γρ. κεφαλοτύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά κρύα εκτός, τους κρόκους αυγών και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά έως να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πήξει η κρέμα μας. Αν μας πήξει πολύ, αραιώνουμε με λίγο γάλα ενώ αν μας βγει αραιή, διαλύουμε μια κ.γ. κορν φλαουρ σε λίγο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας. Όταν θα είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπώντας γρήγορα ώστε να ενσωματωθούν με την κρέμα μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Έτοιμη για το φαγητό μας. Αν την χρησιμοποιήσουμε για σουφλέ, την κάνουμε ποιο αραιή.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου