Υλικά
500 γρ. μακαρόνια Νο2 (για παστίτσιο)
4 κ.σ. κεφαλοτύρι
100 γρ. βούτυρο
Νερό
1 ποτήρι κρασιού γάλα
Αλάτι
Για τον κιμά
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτ. Κρασιού, λευκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένο
½ φλ. νερό
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλ. Κανέλα
Αλάτι – πιπέρι
Συνταγή, εκτέλεση για τον κιμά μπολονεζ πατήστε ΕΔΩ
Για την μπεσαμέλ
1300 ml. φρέσκο γάλα
70 γρ. κορν φλαουρ
50 γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
50 γρ. κεφαλοτύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Συνταγή, εκτέλεση για την τρεμουλιαστή μπεσαμέλ πατήστε ΕΔΩ
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά. Μόλις έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε αλάτι και τα μακαρόνια. Για να στέκονται τα μακαρόνια στο παστίτσιο, τα βγάζουμε 1 με 2 λεπτά πριν να γίνουν τελείως, επειδή μαγειρεύονται και στον φούρνο. ( π.χ. αν τα μακαρόνια είναι έτοιμα στα 8 λεπτά, εμείς τα βγάζουμε στα 6 με 7 λεπτά ανάλογα την μάρκα). Στραγγίζουμε τα μακαρόνια σε τρυπητό. Όπως είναι καυτά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στα μακαρόνια. Βάζουμε τα μακαρόνια σε μια λεκάνη και ρίχνουμε πάνω τον κιμά που ετοιμάσαμε. Ρίχνουμε το γάλα και τις 4 κ.σ. κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά να αναμιχτούν όλα τα υλικά μαζί. Στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ την κρέμα και απλώνουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά περίπου ή έως να αποκτήσει η κρέμα μας, μια ωραία χρυσαφένια κρούστα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά, κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου