Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
50 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. Τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος
½ πακ. Θρυμματισμένα μπισκότα με σοκολάτα
Εκτέλεση
Βγάζουμε από το ψυγείο τον κάδο του μίξερ που έχουμε βάλει για να είναι κρύο. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 5 λεπτά έως να αφρατέψει και να πάρει μορφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το ζαχαρούχο και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα και βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Βάζουμε το μίγμα παγωτού στην κατάψυξη για μια ώρα.
Βάζουμε τον κάδο στο μίξερ και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Αφαιρούμε το κάδο από το μίξερ και αναμιγνύουμε στο μίγμα την κουβερτούρα με τα μπισκότα, ανακατεύοντας με μια μαριζ.
Στρώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος που το είχαμε πριν στην κατάψυξη για να είναι παγωμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 με 7 ώρες να παγώσει καλά.
Καλή επιτυχία!!!
https://youtube.com/video/9Gk3gKLHimI
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου