Υλικά
8 φύλλα μαρούλι
1 πιπεριά πράσινη & 1 κόκκινη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
5 ραπανάκια
1 μήλο
1 ντομάτα
1/3 από ένα αγγούρι
100 γρ. κρουτον
10 φυλλαράκια δυόσμου
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Για την dressing
¾ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι από άσπρο κρασί
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας καλά. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το μαρούλι. Κόβομαι σε χοντρό καρέ την ντομάτα. Κόβουμε τα ραπανάκια και το αγγούρι σε λεπτές φέτες. Τέλος κόβουμε σε λεπτές φέτες το μήλο. Εκτός τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι και το μήλο, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές με το κρεμμυδάκι. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το μήλο και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα κρουτον ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσουν. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε με δυο κουτάλες. Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το λάδι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο – λίγο το λάδι να μην κόψει το γιαούρτι. Βάζουμε σε σαλατιέρα τη σαλάτα και περιχύνουμε με την σως και απολαμβάνουμε..
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου