Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
6 μήλα
4 αυγά μεσαία
280 ml. φρέσκο γάλα
50 γρ. κορν φλαουρ
75 γρ. βούτυρο λιωμένο
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε ένα πυρέξ 25Χ35 ή ένα αντικολιτικο ταψί. Απλώνουμε στο πυρέξ το φύλλο σφολιάτας, κόβουμε με ένα μαχαίρι αυτό που περισσεύει γύρο γύρο και τρυπάμε με ένα πιρούνι. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα. Για να μην μας μαυρίσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλαουρ και το βούτυρο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Τοποθετούμε τα μήλα ελάχιστα πλαγιαστά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με την ζάχαρη. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και για 20 λεπτά περίπου με αντιστάσεις. Αν ψήσουμε σε αερόθερμο, στους 180 βαθμούς και για 35 λεπτά περίπου έως να ψηθεί και να πάρει χρώμα από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω σιρόπι καραμέλας ή κανέλα. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα δεν είναι πολύ γλυκιά.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου