Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
5 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σαλάμι επιλογής σας
100 γρ. μπέικον
80 γρ. μανιτάρια
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
500 γρ. μοτσαρελα
1 κρεμμύδι
Μαϊντανό
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουμε την φόρμα μας. Στρώνουμε στη φόρμα τη σφολιάτα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα και αυτό. Κόβουμε φέτες τα μανιτάρια και τα περνάμε από το τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Κόβουμε το σαλάμι της αρεσκείας μας σε χονδρά καρέ. Κόβουμε το μπέικον και το περνάμε από το τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί λίγο. Προσθέτουμε στο μίγμα τα αλλαντικά, τα μανιτάρια το κεφαλοτύρι, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Με μια κουτάλα βάζουμε στον πάτο λίγο από το μίγμα και προσθέτουμε στο κέντρο την μοτσαρελα κομμένη σε μπαστούνι. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μίγμα έτσι ώστε να πάει ομοιόμορφα παντού. Τέλος σκεπάζουμε με την σφολιάτα που περισσεύει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς και για 50 – 55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Όταν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, θα είναι έτοιμο. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου