Υλικά
500 γρ. πένες
150 γρ. μανιτάρια
150 γρ. μπέικον
100 γρ. γραβιέρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες και τις αφαιρούμε 2 λεπτά πριν γίνουν. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Κόβουμε και το μπέικον σε μακρόστενες λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά το τηγάνι μας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια να σωταριστούν. Όταν τα μανιτάρια έχουν σωταριστει, προσθέτουμε το μπέικον και αφήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο μαγειρεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το κρασί, αλατοπιπερωνουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε μέσα τις πένες το τυρί και ανακατεύουμε να μελώσουν οι πένες με την κρέμα. Μόλις δούμε ότι έχουν τραβήξει τα υγρά, όχι όμως τελείως, αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό μας πασπαλίζοντας με λίγο τυρί από πάνω..
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου