Υλικά
12 φύλλα κρούστας
500 γρ. τυρί φέτα
2 αυγά χτυπημένα
250 γρ. γάλα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ½ κ.γ. μπεικιν παουντερ
Σουσάμι
Για το ράντισμα
50 γρ. γάλα
50 γρ. νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ. σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα. Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα το μπεικιν και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, νερό, λάδι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε με λάδι το ταψάκι μας και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ραντίζουμε το φύλλο με το υγρό και προσθέτουμε οριζόντια το δεύτερο φύλλο ραντίζοντας και αυτό. Σουρώνουμε τα επόμενα τέσσερα φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε με μια κουτάλα το μείγμα έτσι ώστε να πάει παντού. Με την ίδια διαδικασία σουρώνουμε άλλα τέσσερα φύλλα και τα τοποθετούμε από πάνω. Ραντίζουμε καλά και στρώνουμε ένα φύλλο ομοιόμορφα, ραντίζοντας το, καλά. Βάζουμε και το τελευταίο φύλλο ραντίζοντας με όλο το υγρό. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 1 ώρα περίπου ώστε να ψηθεί καλά εσωτερικά. Όταν πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε για 10 λεπτά και ύστερα την απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου