Υλικά
Για την μπεσαμελ δείτε [ εδώ ]
600 γρ. κουνουπίδι μόνο τα μπουκέτα
250γρ. μανιτάρια κομμένα φέτες
1 φλ. γραβιέρα
½ φλ. παρμεζάνα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ξίδι λευκό
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα.
Κρατάμε λίγη παρμεζάνα για πασπάλισμα. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε
το κουνουπίδι με το ξίδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει. Το αποσύρουμε και το στραγγίζουμε.
σοτάρουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε βάλει να κάψει, τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και αποσύρουμε από
την φωτιά όταν στεγνώσουν τα υγρά τους.
βάζουμε μια στρώση από την κρέμα στο πάτο του πυρέξ. Τοποθετούμε το κουνουπίδι
και ανάμεσα ρίχνουμε τα
μανιτάρια.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς έως να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου