Υλικά
500 φρέσκο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό
4 κρόκους αυγών
70 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, τις βανίλιες και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα χειρός. Ανακατεύουμε με το σύρμα έως να δέσει η κρέμα μας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως να λιώσει το βούτυρο.
Μεταφέρουμε σε πλατύ σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπήσει στην κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει.
Για να την χρησιμοποιήσουμε, χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μίξερ για να αφρατέψει.
Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα γλυκά της αρεσκείας μας.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου