Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
5-6 πατάτες
80 γρ. ελαιόλαδο
2 κύβους κότας
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
Ρίγανη
Θυμάρι
Πιπέρι
170 ml. νερό (ζεστό)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα υλικά μας: ελαιόλαδο, μουστάρδα, μέλι, κύβους κότας, σκόρδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά. Χαράζουμε τις μπριζόλες από την μεριά με το λίπος. Κόβουμε τις πατάτες όπως μας αρέσει. Κυδωνάτες ή σε κύβους. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί την μαρινάδα, προσθέτουμε τις πατάτες με τις μπριζόλες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για μια ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά. το αποτέλεσμα είναι φανταστικό οι μπριζόλες λιώνουν στο στόμα.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου