Υλικά
1000 γρ. κοκκινόψαρο ολόκληρο
3 πατάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
2 καρότα
5-6 ρίζες σέλινο
2 φύλλα δάφνη
40 γρ. ελαιόλαδο
1-2 λεμόνια τον χυμό τους
1 ½ lit ζωμό λαχανικών
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι. Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ψάρι με το ζωμό και την δάφνη. Βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράμε 30 λεπτά περίπου. Σκεπάζουμε με το καπάκι αφήνοντας λίγο ανοικτό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρό καρέ. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια καρέ ώστε να μαγειρευτούν όλα τα υλικά μας ομοιόμορφα. Τα καρότα σε μικρό καρεδάκι. Κόβουμε και το σέλινο. Είδη το ψάρι μας είναι έτοιμο έχει ξεκολλήσει από την ραχοκοκαλιά.
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί για τυχόν λέπια και κόκαλα.
Πλένουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε πάλι μέσα το ζουμί και όλα τα λαχανικά μας. Αλατοπιπερωνουμε και αφήνουμε έως να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς όμως να λιώσουν. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Ωστόσο αφαιρούμε τα κόκκαλα από το ψάρι και θρυμματίζουμε σε μικρά κομματάκια.
Προς το τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια ψαριού. Βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακουνάμε την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε, ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο σέλινο, ελάχιστο πιπέρι και μια με δυο κ.σ. ελαιόλαδο.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου