Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
50 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
400 γρ.
2 φλούδες λεμονιού
1 ξυλ. κανέλας
500 γρ. κρέμα πατισερί ( πατήστε να δείτε την συνταγή κρέμα πατισερί )
300 γρ. σαντιγί ( πατήστε να δείτε την εκτέλεση για την σαντιγί )
50 γρ. φιστίκια αιγίνης θρυμματισμένα
κεράσια, γλασέ
Για το σιρόπι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και την κανέλα. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα χωνάκια (κωνους)
Κόβουμε τις σφολιάτες σε λωρίδες 2 εκ. πάχος. Αν δεν έχουμε ινοξ κώνους, φτιάχνουμε με λαδόκολλα ή χαρτόνι.
Σχηματίζουμε διπλώνοντας τον κώνο και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Τυλίγουμε την λωρίδα σφολιάτας στον κώνο και πιέζουμε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Με την ίδια διαδικασία συνεχίζουμε για τις υπόλοιπες λωρίδες.
Τοποθετούμε τους κώνους σε ένα ταψί και τους αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε δυο λεπτά πριν αφαιρέσουμε τις σφολιάτες από τους κώνους. Τις βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι για 5 δευτερόλεπτα και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσουν.
Γεμίζουμε τα ¾ με την κρέμα πατισερί. Γεμίζουμε το υπόλοιπο με την σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο φιστίκι αιγίνης, τοποθετούμε και τα κεράσια.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου