Υλικά
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. νερό
7 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα βρασμένα κάστανα, με τη ζάχαρη, το νερό την βανίλια και κανέλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 35 – 40 λεπτά περίπου.
Όταν μειωθεί το νερό περίπου 1 εκ. αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε το μείγμα μας, σε ένα μούλτι μέχρι να γίνει πουρές. Βάζουμε σε ένα μπολ τον πουρέ κάστανου και μπορούμε να τον κρατήσουμε για μια εβδομάδα στο ψυγείο.
Τον χρησιμοποιούμε για διάφορες παρασκευές γλυκών όπως τσουρέκι με κάστανο, τάρτα με κάστανο και άλλα ωραία γλυκά.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου