Υλικά
170 γρ αλεύρι που φουσκώνει
5 αυγά
60 γρ. φρέσκο γάλα
50 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
10 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτή αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε το αλάτι, ζάχαρη και ένα ένα τους κρόκους. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα με το ηλιέλαιο. Χτυπάμε 3 λεπτά ακόμη και σταματάμε το μίξερ.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπεικιν. Ρίχνουμε το αλεύρι στο μίγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Σε μια αποσπώμενη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαϊνά. Ρίχνουμε και στρώνουμε το μίγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε το μαχαιράκι και βγει καθαρό είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας. Αφήνουμε στον πάγκο για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Πρέπει να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου