Υλικά
Για τη βασιλόπιτα
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
400 γρ. ζάχαρη
5 αβγά μεσαία
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
140 γρ. γάλα
2 στικ βανιλίνες
Για τη γέμιση
300 γρ. πουρέ κάστανο
100 γρ. πραλίνα σοκολάτα
Για τη βουτυρόκρεμα
150 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη. μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε τα αβγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα και τις βανιλίνες χτυπώντας για ένα λεπτό ακόμα.
Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκ. ή βάζουμε λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαϊνά. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 50 - 60 λεπτά περίπου. Όταν μπήξουμε το μαχαίρι και βγει καθαρό, είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε 10 λεπτά στο πάγκο και ξεφορμάρουμε. Όταν κρυώσει καλά την κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το πουρέ κάστανο με την πραλίνα. Τοποθετούμε το φλουρί και στρώνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα και χτυπάμε έως να ομογενοποιηθούν. Καλύπτουμε την βασιλόπιτα στα πλαϊνά και κάνουμε ότι σχέδια μας αρέσουν.
Άμα θέλουμε παραλείπουμε την βουτηρόκρεμα και πασπαλίζουμε μόνο με ζάχαρη άχνη.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου