Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μέτριο καρεδάκι
1 πιπεριά πράσινη κομμένη λωρίδες ζουλιεν
2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
60 ml. λευκό κρασί
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
30 ml. ελαιόλαδο
Κοφτό κ.σ. ζάχαρη
500 ml. ζωμό κότας
200 γρ. χυμό ντομάτας
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα στη μέση
2 φύλλα δάφνης
Μίγμα από κύμινο, κανέλα, μπαχάρι και κουρκουμά
Αλάτι - πιπέρι
Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, ρίχνουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δυο μεριές.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Βγάζουμε από το τηγάνι το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατίζουμε. Όταν πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα υγρά από το τηγάνι και το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα και την πιπεριά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Όταν μαραθούν τα υλικά μας, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα τα κομμάτια κοτόπουλου και το ζωμό κότας, δάφνη, το μίγμα μπαχαρικών, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Βάζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει, για 50 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου