Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 πραλίνα φουντουκιού
20 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. φιστίκια αιγίνης
Εκτέλεση
Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την πραλίνα.
Τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε, όχι κολλητά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου έως να πάρουν ένα χρυσαφί ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά μας. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε τα ρολάκια. Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα φιστίκια και πασπαλίζουμε από πάνω.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου