Εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά
5 μπουτάκια – κοπανάκια κοτόπουλου
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. ζωμό κοτόπουλου
2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. δεντρολίβανο
2 κ.γ. θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μπουτάκια και αφαιρούμε τυχόν τριχουλες. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα τα μπουτάκια, πασαλείβουμε με τη μαρινάδα καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας, στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε αντικολιτικό χαρτί στο πάτο ενός ταψιού και στρώνουμε τα μπουτάκια, προσθέτοντας και την μαρινάδα. Ψήνουμε για 45–50 λεπτά.
Προσέχουμε να μην μας αρπάξουν ανάλογα το φούρνο που έχουμε.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου