Υλικά
500 γρ. δαμάσκηνα,
χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα τέσσερα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. κόκκινο κρασί
Αλάτι
πιπέρι
( ανάμεικτα μπαχαρικά – φτιάχνουμε ένα μείγμα από κόλιανδρο, κανέλα, πιπέρι, γαρίφαλο και θυμάρι.)
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε το
κρασί. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε τα
δαμάσκηνα, το αλάτι, τη ζάχαρη
και το μείγμα μπαχαρικών.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου έως να πήξει ελαφριά η σάλτσα μας.
όταν κρυώσει, βάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για τα κρεατικά
μας. Μπορούμε να την φυλάξουμε σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο για 5 – 6 μέρες.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου