Υλικά
1 ψαρονέφρι
200 γρ. δαμάσκηνα
1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
200 γρ. ποτήρι κόκκινο κρασί
200 γρ. ζωμός κοτόπουλο
Ελάχιστο μπαχάρι
90 γρ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα με τον ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 25 λεπτά και με ανοιχτό καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Βάζουμε το μισό από το βούτυρο να λιώσει και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μπλέντερ και πολτοποιούμε για μια βελούδινη σάλτσα.
Αφαιρούμε από το μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα τους κύβους από πορτοκάλι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψαρονέφρι με χαρτί κουζίνας. κόβουμε σε φιλετάκια διαγώνια και πάχος 1,5 εκ. ρίχνουμε πιπέρι. Σε τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Σοτάρουμε τα φιλετάκια για 2 λεπτά από κάθε μεριά. Σερβίρουμε σε πιάτο όσο είναι ζεστά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα μας. Μπορούμε να τα σερβίρουμε με πιλάφι ή ότι άλλο θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου