Υλικά
1 κιλό φαγκρί
2 καρότα (κομμένα σε μπαστούνια)
1 κρεμμύδι σε φέτες
Σέλινο
4 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
150 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασε
70 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Λαδολέμονο για το σερβίρισμα
Για το λαδολέμονο πατήστε [ εδω ]
Εκτέλεση
βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ψάρι με το νερό ισα- ισα να το σκεπάζει.
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Όταν θα χωρίζεται από την ραχοκοκαλιά, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Σουρώνουμε το ζουμί, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και το ξανά ρίχνουμε μέσα.
Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε στη πιατέλα με το ψάρι.
Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 10 – 15 λεπτά περίπου.
Χωρίζουμε και χτυπάμε
τα ασπράδια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους
κρόκους, το ξύσμα και σιγά-σιγά τον χυμό λεμονιού και από το ζουμί.
μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
ελαφρά. Η σούπα είναι έτοιμη.
Στολίζουμε στην πιατέλα το ψάρι µε τα λαχανικά. Συνοδεύουμε με λαδολέμονο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου