Τα μανιτάρια είναι ένα υλικό, που μπορεί να γίνει ένα γευστικό πιάτο ή να συνοδεύσει τέλεια ένα φαγητό.
Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή που γίνεται με απλά υλικά που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
90 γρ. λευκό κρασί
20 γρ. μουστάρδα
Λίγη ρίγανη
Αλάτι-πιπέρι
20 γρ. ελαιόλαδο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα δυο ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθος και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με δυνατή φωτιά λίγα – λίγα, να τσιγαριστούν. Αν τα ρίξουμε όλα μαζί αντί να τσιγαριστούν, θα μας βράσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι να τσιγαριστεί και αυτό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την μουστάρδα. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε ρίχνοντας αν θέλουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με ρύζι ή ότι μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου