Μια υπέροχη ιταλική συνταγή αγαπημένη, όχι τόσο ξακουστή όπως η περίφημη καρμπονάρα, αλλά εξίσου νόστιμη και αγαπημένη.
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
250 γρ. μανιτάρια
150 γρ. μπέικον κομμένο ζουλιεν
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
140 γρ. τόνο στραγγισμένο
20 γρ. κάπαρη
80 γρ. ζεστό νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
2 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, το μπέικον και ψιλοκόβουμε τη κάπαρη. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ύστερα από 1-2 λεπτά, ρίχνουμε και το μπέικον. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με 80 γρ. ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για 8 λεπτά περίπου. Θρυμματίζουμε τον τόνο και τον ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μας, μαζί με τη κάπαρη.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 7-8 λεπτά ακόμη. Ωστόσο βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 100 γρ. από το νερό μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε στην σάλτσα.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να ενσωματωθούν όλα μαζί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου