Υλικά
400 γρ. αλεύρι σκληρό
270 γρ. νερό (χλιαρό)
14 γρ. μαγιά ξηρή
30 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ζάχαρη
8 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό με τη μαγιά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά ( να αφρίσει). προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι κοσκινίζοντας το, στο μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε και ρίχνουμε τμηματικά το λάδι ανακατεύοντας. Κάνουμε μια μπάλα την ζύμη και σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα. Αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο και κόβουμε τη ζύμη μας σε δυο μέρη. Ανοίγουμε το ένα ζυμάρι, το διπλώνουμε δημιουργώντας ένα μακρόστενο ζυμάρι.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, και σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά, να διπλασιαστούν σε όγκο.
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι, περνάμε από πάνω με ένα πινέλο, νερό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή με λίγο αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Όταν τα ψωμιά μας θα έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν. Τέλος κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου