Υλικά
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. σπορέλαιο
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. μπέϊκιν πάουντερ
3 αβγά
4 στικ βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κρόκο αβγού διαλυμένο με λίγο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι, ζάχαρη, γιαούρτι, αβγά, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το μπεικιν παουντερ με το αλεύρι και χτυπάμε με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα έως να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Συνεχίζουμε το πλάσιμο στον πάγκο μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε κάνοντας σχέδια που μας αρέσουν. Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε σε κουτί με σκέπασμα.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου