Υλικά
140 γρ. ταχίνι
240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κουταλάκι πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Λίγο νερό
Ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι, γιαούρτι, πάπρικα, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Όταν θα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Θα αρχίσει η σως να γίνεται κρεμωδες. Αν θέλουμε να έχουμε μια σως ποιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι ή λεμόνι. Είμαστε έτοιμοι για να την χρησιμοποιήσουμε πάνω σε σαλάτες ή όπου αλλού θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου