Ladies and gentlemen, from Greece and abroad, thank you for visiting us every day and trusting us. We are waiting for you in our team to become a great company. Φίλες και φίλοι, από Ελλάδα και εξωτερικό, σας ευχαριστούμε που μας επισκέπτεστε καθημερινά και μας εμπιστεύεστε. Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Σπιτικά παστάκια για κέρασμα


 

Υλικά

28 παστάκια

 

Για  το  παντεσπάνι

120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  30   γρ. κακάο

130 γρ. ζάχαρη

    4 αυγά

 

Για  το  σιρόπι

200 γρ. νερό

150 γρ. ζάχαρη

  1 σφ. κονιάκ

 

Για  την  κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

  70 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. πραλίνα φουντουκιού

    1 κ.γ. υγρή  βανίλια

 

Για  επικάλυψη

300 γρ. κρέμα γάλακτος

800 γρ. κουβερτούρα  65% κακάο (ψιλοκομμένη)

 

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε  το φούρνο μας,  στους 180 βαθμούς.  Σε  ταψάκι 26Χ34 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαϊνά.

 

Για  το  παντεσπάνι  χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο.  Ύστερα  προσθέτουμε τα στερεά υλικά σταδιακά  και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω να μην χάσουμε τον αέρα.   Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μέσα στο μίγμα μας.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα.  Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο μας. Την πόρτα του φούρνο δεν την ανοίγουμε για κανένα λόγο.

Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί καλά. Αν βγει καθαρή η λάμα τότε το βγάζουμε από το φούρνο. Το βάζουμε σε μια σχάρα, αφήνουμε 10 λεπτά  και ξεφορμάρουμε.    

 

Για  το σιρόπι σε ένα  κατσαρόλι προσθέτουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις έρθει σε  βρασμό, αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας το κονιάκ. Το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Για  την κρέμα.  Χτυπάμε στο μίξερ, τη  κρέμα γάλακτος,  μαζί  με την  ζάχαρη άχνη, πρέπει να γίνει παχύρευστη.  Προσθέτουμε την βανίλια και τα  100 γρ.   πραλίνα φουντουκιού,   ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα έως  να  ενσωματωθούν  τα  υλικά μας.   Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. 

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 ισα μέρη. Μέσα σε αποσπώμενη βάση ή τσέρκι, βάζουμε για βάση το  πρώτο κομμάτι παντεσπάνι  και σιροπιάζουμε καλά με ένα πινέλο.  

Ρίχνουμε την κρέμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.  Βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και σιροπιάζουμε. Αφήνουμε στην κατάψυξη  για 2  ώρες.

 

Για επικάλυψη, βάζουμε την κρέμα γάλακτος  σε ένα κατσαρόλι  να ζεσταθεί και μόλις πάει να ξεκινήσει σε βρασμό την αποσύρουμε από το μάτι. Αν έχουμε θερμόμετρο για φαγητά, μόλις ανεβεί στους  70 βαθμούς, αποσύρουμε από το μάτι.  Ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα.  Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει  και  ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

 

Βγάζουμε από τη κατάψυξη και κόβουμε στα 3  φάρδος  και 6 στο μάκρος, έτσι θα βγάλουμε 28 παστάκια.  Βουτάμε γρήγορα ένα – ένα τα παστάκια μέσα στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε απόσταση πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.  Αφήνουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσουν καλά.  Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε  διαγώνια ένα  σε κάθε παστάκι.  Αν  θέλουμε τα στολίζουμε με σαντιγί και  κεράσια.

 

Καλή σας επιτυχία!!!

 

https://youtu.be/6DpOKuKqZwI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου